25 Şubat 2009

AKADEMİK BİLGİYE ERİŞİM ( ULUSAL TEZ MERKEZİ )

Yükseköğretim Kurulu 1987 yılı Haziran ayından itibaren Türkiye'deki üniversiteler ile eğitim hastanelerinde hazırlanmış olan yüksek lisans, doktora, tıpta uzmanlık ve sanatta yeterlilik tezlerini bünyesinde toplayarak http://tez2.yok.gov.tr/ internet adresinden sayısal ortama taşımıştır.
Yazarları tarafından “Çoğaltılması ve yayımı için” izin verilmiş olan tezler, tam metin (pdf) olarak internet kullanıcılartı tarafından indirilebilmektedir.
Yazarları tarafından “Çoğaltılması ve yayımı için” izin verilmemiş olan tezlere Merkez’den erişim imkanı yoktur.İzinli tezlerin indirilebilmesi için öncelikle üyelik gerekmektedir.Üyelik ücretsizdir.Siteye girildiğinde açılan sayfadan "Üye ol" seçeneği tıklanarak üyelik işlemi başlatılır.
Gerekli bilgileri yazarak üye kaydınızı yapabilirsiniz.
Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra epostanıza gönderilen bağlantıdan üyeliğinizi aktif edip sisteme üye olarak bağlanabilirsiniz.


Arama yapabilmek için menü de bulunan "Ayrıntılı Arama" seçeneği tıklanır.
Çıkan menü de "İzin Durumu" kutucuğunda "İzinli" seçeneği işaretlenir ve "Özet" kutucuğunada arayacağınız konu ile ilgili kelime yazılırak "Aramaya Başla" kutucuğuna basılır.

Arama sonucu bulunan dosyalar sayfanın sol kenarında görüntülenir.
İzinli olmayan dosyalar sayfanın sol tarafında ve siyah renkli olarak gösterilir.Bu dosyaların sadece özeti görülebilmekte tamamına erişilememektedir.
İzinli olan dosyaları indirebilmek için önce dosya üzerine tıklanır.

Daha sonra yenilenen sayfada çıkan PDF dosyası tıklanır.

Dosya indirme penceresinde dosyanın indirilmesine izin verilir.


Son olarak dosyayı bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.

Hiç yorum yok: